De passie en creativiteit weer terug

Afgelopen week kreeg ik als dank voor mijn bijdage aan de MaakIT het boekje “van CEO naar Tuinan” thuisgestuurd. Een erg aardig boekje met een frisse blik op de toekomst. Wat mij aanspreekt is de creativiteitsindex (C). De formule is: C = H * V

H is het aantal keren dat iemand lacht en V is het aantal keren dat iemand op een dag diepe vragen stelt. Vervolgens hebben de onderzoekers dit afgezet tegen de leeftijd:

Creativiteitsscore

 

Peuters zijn dus heel creatief, ze lachten veel en stellen voortdurend vragen. Als je hun niveau op 100% zet, is daar naar 40 jaar nog 2% van over. >Mijn droom, passie en realiteit zijn om ruim boven die 2% te zitten. De afgelopen weken heb ik met veel partners en klanten serieuze stappen gezet op zowel real time planning als Big Data visualisatie gebied. We hebben daarbij ook veel plezier gehad, dus ook met de H-factor zit het wel goed. Wie sluit er nog meer aan om de passie en creativiteit weer terug te brengen?