Pull in plaats van Push marketing

Gisteren heb ik op het eiland Terschelling een zeer interessante meeting gehad met een van mijn klanten. We waren bij elkaar om een aantal business modellen uit te werken ten behoeve van de investeerders in zijn onderneming.

Een paar van de modellen zijn echt vernieuwend, en zijn gericht op het bouwen van communities rondom sportprestaties. Afgeleid daaraan zijn webshops die de artikelen aanbieden waarmee de recordhouder van de prestatie zijn record heeft gerealiseerd. De community staat dus centraal en de bezoeker besluit zelf of hij wil kijken voor de aanschaf van een product. Het is dus echt pull in plaats van push, zoals traditionele sales & marketing.

Als Supply Chain/ Manufacturing man spreekt mij het concept van pull natuurlijk zeer aan! Ook het “omdraaien” van het business model is zeer gaaf. In een van mijn volgende blogs kom ik hier op terug. Het heet “A-synchrome wederkerigheid”.