Doorbreek de “agility versus quality” tegenstelling

Om competatief te zijn moeten producenten constant nieuwe producten introduceren. Klanten verwachten excellente kwaliteit en services. Zelfs bij de beroemde merken gaat de snelheid nog wel eens ten koste van de kwaliteit. Dit kun je zien in terugroepacties, lange wachttijden bij storingen en dat producten het (soms) gewoon niet doen.
Een belangrijke oorzaak van de kwaliteitsproblemen is dat het samenspel van het nieuwe product, nieuwe productieprocessen en procedures onvoldoende uitgewerkt wordt. Het is te complex om te doen, zeker als er ook geautomatiseerde systemen betrokken zijn.
Al jaren zijn er oplossingen op de markt om requirements te managen. De achilleshiel van deze oplossingen is dat ze zeer technisch zijn. De eindgebruikers kunnen hun activiteiten niet meer in de ingewikkelde specificaties herkennen. Ook gaan de meeste implementaties van traditionele requirements oplossingen niet over de gebieden als productie, logistiek, HRM en financiën heen. Daardoor mist de integrale aansturing.
Gelukkig zijn er nu oplossingen op requirements management gebied die de semantiek (betekenis van woorden) van geschreven taal aankan. Hiermee kun je dus in begrijpelijke taal requirements vastleggen. Bovendien worden via de semantiek verbanden tussen de requirements gelegd, waardoor je dus als gebruiker ziet waar jou requirement nog meer toegepast wordt. De kwaliteit van de requirements neemt hierdoor toe met 50%, en het verzamelen gaat 20% sneller. Het kan dus wel: een kortere time-to-market met een betere kwaliteit!