The solution to bridge the gap between business and ICT

Voor veel consultancy bedrijven en software leveranciers is het overbruggen van het gat tussen business en ICT de heilige graal. Blijkbaar is het nogal lastig, want er wordt al jaren over gesproken en “de oplossing” is er nog niet.
Wat is er aan de hand? De business en ICT spreken verschillende talen. De business spreekt namelijk mensentaal en de ICT-ers hebben hun taal al meer gericht op de uiteindelijke computersystemen. De ICT-ers moeten dit wel doen, zij moeten immers de vertaling maken naar de systeemeisen. In die vertaling gaat het met de afstemming met de business nogal eens mis. Een ander ding dat misgaat is dat de business vaak moeite heeft om de eisen en wensen op een gestructureerde manier aan te leveren. Voeg deze twee oorzaken samen, en je hebt de fameuze “gap” tussen business en ICT.
Het goede nieuws is dat er nu een oplossing is. Er zijn zogenaamde requirements management systemen die wel om kunnen gaan met mensentaal. Hierdoor neemt de kwaliteit van de requirements met 50% toe, en het verzamelen kost 20% minder tijd! Kortom, de bridge bestaat, nu nog even toepassen!!!