Requirements management en agile/ scrum

In software ontwikkeling is het vandaag de dag heel gebruikelijk om dit via agile/ scrum te doen. In deze aanpak worden de gebruikerseisen in user stories uitgewerkt. Vervolgens worden deze verder gespecificeerd in scenario’s, ook wel use cases genaamd. De user story is gericht op de happy flow. In de scenario’s/ use cases wordt het gewenste gedrag bij afwijkingen en uitzonderingen beschreven.
Hoe matched dit met requirements? Je zou kunnen stellen dat de user stories/ scenario’s/ use cases de requirements zijn. Als je echter nog een set van “losse” requirements hebt, is het handig deze te koppelen aan de user stories. Wellicht kom je dan tot de conclusie dat er nog een aantal user stories ontbreken. Ook is het verstandig om je bedrijfsprocessen nog een keer door te lopen, en dus te mappen op de user stories. Zo weet je zeker dat je geen zaken hebt overgeslagen…
Om dit allemaal effectief en consistent te managen zou ik software gebruiken die hiervoor ontwikkeld is, en niet rommelen met zelfgebouwde oplossingen in Office pakketten. Gebruik die specifieke software vanaf dag 1, want hoe langer je met Office blijft klungelen, hoe lastiger het wordt om over te stappen..