Bespaar 10 tot wel 25% op de kosten per voertuig

Bovenstaande statement klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De praktijk bewijst dat het toch kan! Door een recente uitvinding is er nu een klein kastje dat je in ieder voertuig plaatst. Dit kastje kan tot wel 200 parameters registreren EN deze gegevens nagenoeg real time naar je back-office terugkoppelen. Je moet dan denken aan GPS-positie van het voertuig, actueel brandstofverbruik, motortoerental, hoe hard er door de bochten gereden wordt etc.
Maar hoe bespaar je dan geld met dit soort gegevens? De directe besparing is op brandstof. De praktijk wijst uit dat 80% van de bestuurders brandstof gaat besparen als ze direct terugkoppeling krijgen en er een “score-card” bijgehouden wordt. Uiteraard heeft het aangepaste rijgedrag ook positieve gevolgen voor het onderhoud, schades en snelheidsovertredingen.
Doordat de planners continue hun wagenpark over de kaart zien bewegen, kunnen ze sneller inspelen op verstoringen. Ook kunnen ze de ingebouwde planningsmarges verkleinen. Dit leidt tot een hogere bezettingsgraad, en dus meer winst.
De investering per auto is laag. Je moet denken aan eenmalig 350 euro, en 20 euro per maand per voertuig. Als je ziet wat anderen hebben weten te besparen, is dit dus binnen een kwartaal terugverdient!