Voordat je gaat bouwen maak je een bouwtekening…

In de bouw is het gebruikelijk dat je eerst een bouwtekening laat maken voordat je de eerste steen gaat leggen. Je weet dan immers wat je krijgt, en in de uitvoering kun je sneller werken omdat er over de mogelijke knelpunten is nagedacht. Ook over de te gebruiken materialen bestaat geen discussie, die voldoen en zijn op hun taak berekend.
In de ICT gaat het helaas vaak anders. Vooral in de wereld van MOM (Manufacturing Operations Management) wordt er nogal eens gebouwd zonder bouwplan. Het object zelf werkt meestal wel, het werkt alleen niet zo prettig samen met andere systemen. Ook zijn aanpassingen en uitbreidingen vaak lastig, waardoor ze uitlopen en budgeten overschreden worden.
Het goede nieuws is dat er nu hulpmiddelen op de markt zijn waarmee je in gewone mensentaal specificaties kunt opstellen. Hiermee kun je dus eenvoudig en begrijpelijk een ICT bouwtekening opstellen. Hiermee wordt dus de traditionele “gap” tussen business en ICT overbrugt. Er is dus geen reden meer om de fase van het bouwplan over te slaan. Het maken ervan kan heel snel, en de voordelen zijn evident.